Google Trends

Am descoperit de curand Google Trends si nu m-am putut abtine sa nu exclam: interesant, dar la ce foloseste?

Pai, sa vedem intai ce face...
In mare, Google Trends iti arata tendinta evolutiva a unor termeni alesi de tine, in cautarile pe Google. Practic, poti introduce pana la cinci cuvinte iar Google Trends iti descrie intr-un grafic popularitatea acestora, incepand cu 2004 incoace. Poti limita statisticile dupa o regiune anume (tara) sau dupa o anumita perioada de timp.
Pe langa cele de mai sus, Google iti arata si prezenta termenului respectiv in stiri aparute pe internet.

Exemplu
Ca termen pentru cautare, am folosit numele lui Costel Busuioc, romanul care a castigat concursul spaniol Hijos de Babel pe data de 12 martie 2008. Iar rezultatul...


Cand a fost termenul cel mai popular? Pe 13 martie! Din ce tara a adunat cele mai multe cautari? Romania, bineinteles - 100%.

Hot Trends
Pe baza acestor statistici, Google face si un top zilnic al celor mai cautate notiuni. De obicei, aici gasesti nume de personalitati, vedete sau produse la moda.

Cum ar putea fi folosit acest instrument?
Daca un cuvant promite sa aiba un trend ascendent si de lunga durata, el poate deveni foarte interesant pentru cei care detin site-uri, ca si cuvant cheie. Includerea lui intr-un articol pe un site ar putea genera vizitatori destul de multi.

In concluzie, daca te scoli de dimineata si verifici Hot Trends, iei primul termen din top si publici un scurt articol despre el (recomandabil in limba engleza) si trimiti linkul articolului pe cateva retele de social media, ar cam trebui sa te umpli de vizitatori...
Singurul pericol ar fi sa ajungi sa te "prostituezi" pentru trafic. Dar asta nu e neaparat un lucru rau, nu?

Linkuri:
Google Trends
About Google Trends
Google Hot Trends
Wikipedia - Google Trends

2 Comments

  • Anonim Said:

    dar poti sa gasesti pe google si trendurile pe romania, ca pe mine asta ma intereseaza.  

  • SEOidei Said:

    Le poti cauta manual, dar un top al trendurilor pe Romania nu exista. Doar Hot Trends USA.

    Mai exista Google Zeitgeist care publica un top lunar al termenilor cautati pe Google (numai 15 termeni) pentru circa 50 de tari dar nici aici nu apare Romania.

    http://www.google.com/press/intl-zeitgeist.html